Astrid Kamsteeg-Peters

Kinder- en Jeugdtherapie Parkstad

Na een carrière van ruim twintig jaar als operatieassistent, heb ik de keuze gemaakt om mij om te scholen tot Integratief Kinder- en Jeugdtherapeut. Inmiddels zeven jaar geleden opende ik mijn praktijk en ontvang ik kinderen, jeugdigen, ouders en professionals, die een hulpvraag hebben van psychosociale aard.
Coaching, therapie en ouderbegeleiding biedt ondersteuning aan het gezin waarbij het kind centraal staat. Hierbij gaan we uit van het zelfoplossend vermogen van het kind, met name door het opdoen van succeservaringen in een veilige en vertrouwde omgeving.

In de praktijk word ik ondersteund door mijn twee therapiehonden, die van onschatbare waarde blijken te zijn. Zij bieden onvoorwaardelijke steun bij klachten van sociaal-emotionele aard.
Denk bijvoorbeeld aan faalangst, rouw- en verlies, onzekerheid en het overwinnen van angst voor honden.

Naast mijn werk, echtgenote en moeder zijn, volg ik de opleiding tot supervisor en leerbegeleider aan de Hogeschool Utrecht. Een opleiding die ‘mij’ de volgende stap laat zetten in ontwikkeling.

Mijn visie is ‘werken vanuit een respectvolle benadering, in veiligheid en vertrouwen’.

Mijn motto is: ‘Stilstaan is geen optie, altijd in beweging…

Ook actief werken aan je netwerk?

Elkaar vooruit helpen: dat is ons streven! We helpen elkaars (zoek)vragen te beantwoorden en we delen onze kennis. Daarnaast zijn onze ruim 20 leden ambassadeur van elkaar. Onze twee-wekelijkse ontbijtbijeenkomsten, in Maastricht en Roermond, vormen onze vertrouwde omgeving om te delen en te vragen.