Workshop ‘Deep Democracy - samen beslissen’

‘De wijsheid van de minderheid toevoegen aan de besluitvorming’

Loop je wel eens een vergadering uit en weet je niet wat er nu eigenlijk is beslist? Heb je wel eens van Deep Democracy gehoord maar je weet niet precies wat het betekent? De workshop Deep Democracy – samen beslissen is een eerste kennismaking met de uitgangspunten van Deep Democracy. Aan de hand van theorie leer je de basisprincipes en ga je een van de tools in de praktijk ervaren.

Wat kun je verwachten van de workshop?

Deep Democracy komt van oorsprong uit Zuid-Afrika. Toen de apartheid werd afgeschaft, werd het belangrijk om te kunnen overleggen ondanks alle emoties en conflicten. De methode is een manier van overleggen waarin ieders stem gehoord wordt. Deep Democracy zorgt ervoor dat ook de mening van de minderheid wordt gehoord en wordt meegewogen in het uiteindelijke besluit. Men noemt dit ook wel ‘de wijsheid van de minderheid’.

Deze workshop is voor iedereen die het de hoogste tijd vindt voor inclusief leiderschap, goed omgaan met conflicten, inclusie en besluitvorming waarin alle stemmen meegenomen worden. Of je nu al eens een Deep Democracy workshop of training hebt gevolgd of dit misschien wel zou willen.

Aansluitend aan de workshop is een netwerkborrel gepland waar je de gelegenheid hebt om andere ondernemers te leren kennen.

Na deelname aan de workshop

Spreker

Erica van den Oever

Erica van den Oever is coach en teamcoach voor overheidsinstellingen en bedrijven. Zij begeleidt mensen in hun loopbaan naar meer werkgeluk, leert leiders beter om te gaan met verschillen en begeleidt teams naar betere samenwerking. Erica laat je kennismaken met het gedachtengoed en de kracht van Deep Democracy: de stem van de minderheid toevoegen aan de besluitvorming. Erica laat je ervaren wat het effect is als iedereen gehoord wordt.

Meld je aan voor de workshop Deep Democracy – samen beslissen: