M&A workshop
Koop en verkoop van ondernemingen

Vroeger of later krijgt elke ondernemer ermee te maken: hoe draag ik mijn onderneming over, hoe verkoop ik mijn onderneming, hoe organiseer ik mijn exit? Maar meer en meer ook zijn er ondernemers die willen groeien, op overnamepad. Dan is de vraag: hoe vind ik en koop ik andere ondernemingen? Welke ondernemingen? En voor welke prijs?

Op 8 oktober aanstaande organiseert de Business Leads netwerkvereniging in Maastricht een workshop over het thema: Kopen en Verkopen van ondernemingen. We gaan dit thema pro-actief, aan de hand van een concrete – geanonimiseerde – case bestuderen, zodat we gaan inzien welke keuzes we hebben in elk stadium van het proces, en wat deze keuzes ten goede en kwade kunnen betekenen.

Behalve de leden van Business Leads, willen we ook graag niet-leden de mogelijkheid bieden deel te nemen. Er zijn hiervoor – ook in verband met het coronavirus – een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus meldt u zich daarom zo spoedig mogelijk aan!

De workshop is interessant voor alle ondernemers, ook voor diegenen die nog niet van plan zijn om iets op dit gebied te gaan doen. Elke onderneming is een project, heeft een begin en ook een einde,  of in ieder geval overdracht: het is goed om in uw beleidsbeslissingen nu al hiermee rekening te houden!

Er zijn 3 inleiders, die elk vanuit hun specifieke competentie de verschillende stadia van de case study zullen inleiden:

Henk van Gelderen, eigenaar van Capricorne International gaat het hebben over: de strategie, wat is je doel, wat is je stip of de horizon, en hoe kom je daar?

Raymond Sieben, partner bij Diligence, gaat het hebben over het bestuderen van de M&A markt, het vinden van targetpartijen, opstellen van het verkoopmemorandum, de financiële stukken, en natuurlijk de techniek van de onderhandelingen

Inge Mol, advocate bij Adelmeijer Hoyng zal het hebben over: ondernemingsrecht, opstellen van de aankoop- en verkoopaktes, garanties, en juridische do’s en don’ts.

De workshop vindt plaats op 8 oktober, 15-18 uur, op de Golfbaan het Rijk van Margraten. Na afloop gaan we met elkaar een glas drinken en aan tafel voor een prima diner. We vragen een bijdrage in de kosten van euro € 37,50 per persoon, in het geval u zich opgeeft vóór 1 oktober. Opgave van deelname ná 1 oktober: in dat geval kost deelname euro € 40,00 per persoon. 

Registreer snel want er zijn slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Veiligheid en inachtneming van de Coronamaatregelen zijn geborgd!