Raymond Sieben

Diligence

Het beste is Raymond Sieben te omschrijven als iemand die creatief en sterk analytisch is, iemand die zich erg goed in ondernemers kan inleven, die empathisch is en een doorzetter. Respect voor de medemens en denken vanuit een evenwichtig partnership staan daarbij hoog in het vaandel.

Geboren in 1961, en woonachtig in Roermond. Heeft een veelzijdige achtergrond in juridische, commerciële en management functies. Na zijn studie Rechtsgeleerdheid is Sieben vanaf 1987 als jurist werkzaam geweest bij het gerenommeerde European Institute of Public Administration, en vervolgens als jurist bij een Nederlandse adviesorganisatie voor het MKB.

In de periode 1993-1999 was hij managing director van een dochterbedrijf van de organisatie die nu bekend is onder de naam Ziggo. Vanaf 1999 is Sieben zelfstandig ondernemer, eerst als bedrijfsovernamespecialist bij Diligence. In de periode 1999-2004 heeft Sieben tientallen ondernemers begeleid bij het kopen dan wel verkopen van een bedrijf.

In die tijd is hij ook in contact gekomen met de importeur, distributeur voor de Benelux van het exclusieve Duitse woonmerk ZACK (www.zack.info). Gedurende enkele jaren is hij dit bedrijf als adviseur dusdanig leren kennen en waarderen, dat de toenmalige eigenaar hem voorstelde het bedrijf zelf te kopen. In 2004 heeft Sieben dit ook daadwerkelijk gedaan en deze groothandel gekocht. In de jaren die daarop volgden heeft hij altijd aangegeven ooit weer terug te willen keren bij Diligence. En dat is in 2016 ook daadwerkelijk geëffectueerd. Sindsdien heeft hij weer vele koop- en verkooptrajecten begeleid en zeer aansprekende resultaten bereikt.

Ook actief werken aan je netwerk?

Elkaar vooruit helpen: dat is ons streven! We helpen elkaars (zoek)vragen te beantwoorden en we delen onze kennis. Daarnaast zijn onze ruim 20 leden ambassadeur van elkaar. Onze twee-wekelijkse ontbijtbijeenkomsten, in Maastricht en Roermond, vormen onze vertrouwde omgeving om te delen en te vragen.