Govert Frissen – Hesselink Koffie

Koffiebranderij Hesselink

Hesselink Koffie staat voor aandacht. Aandacht voor uzelf en voor elkaar. Bij Hesselink Koffie geloven we dat koffie het verschil in uw dag kan maken. In uw drukke bestaan zijn koffiemomenten de momenten waarop u even stil staat en de tijd neemt om met aandacht te beleven. Dit zijn de momenten waarop u uw herinneringen maakt.

Als familiebedrijf benadert Hesselink Koffie koffieproductie- en bereiding al 130 jaar vanuit de filosofie dat alles wat je tijd en aandacht geeft beter wordt. Koffie en familie zijn voor ons onlosmakelijk met elkaar verbonden. Wij streven er naar om u een optimaal gevoel van comfort te geven iedere keer dat u Hesselink Koffie drinkt.

Van productie tot bereiding: wij vinden dat iedereen gelukkiger moet worden van koffie. Daarom zien we toe op een duurzame en eerlijke totstandkoming van onze kwaliteitsproducten.

Hesselink Koffie maakt koffie persoonlijk. Uw verhalen en geluksmomenten geven onze koffie zijn uitzonderlijke smaak. Hesselink Koffie laat mensen geluk proeven.

Hesselink Koffie in de toekomst

Hesselink Koffie kan terugkijken op een indrukwekkende geschiedenis, maar kijkt vooral vooruit. Zo wil het bedrijf zijn naamsbekendheid verder vergroten. Behalve groeien in het horecasegment focust Hesselink Koffie ook op het bedrijfsleven, waar een toenemende behoeft ontstaat aan kwaliteitskoffie.

Duurzaam Koffie Branden

Wat maakt Hesselink Koffie duurzaam?

Duurzaam betekent bij Hesselink Koffie meer dan enkel een duurzame koffieboon. Ecofys, een Nederlands consultancybedrijf voor duurzame energie, heeft hier interessante studies over uitgevoerd. Hieruit bleek dat de CO2-voetafdruk van koffie voor 14% bij de plantage zit, voor 6% bij het transport, voor 12% bij het productieproces en voor 68% bij het eindgebruik.

Deze eerste drie onderdelen kunnen wij beïnvloeden door duurzaamheid door te voeren in ieder aspect van onze organisatie. Om voor u inzichtelijk te maken hoe wij dat doen, hebben we ‘Hesselinks Sustainability Grid’ ontwikkeld. Hierin vindt u precies terug hoe onze processen zijn vormgegeven.

Hesselink Koffie staat voor duurzame CO2-neutrale koffie, in elke zin van het woord. Zo kunt u onder andere teruglezen welke duurzame koffiebonen we gebruiken,  hoe onze branderij zelf zijn groene energie opwekt en andere energiebesparende maatregelen neemt.

Om het streven naar duurzaamheid meer kracht bij te zetten, is de Hesselink Koffie Foundation in het leven geroepen. Vanuit deze stichting worden verschillende duurzaamheidsprojecten gesteund, zoals bijvoorbeeld een zonne-energie project waarbij koffiegemeenschappen worden voorzien van duurzame stroomvoorzieningen.

Uiteraard willen we ook weten wat het effect is van de milieubesparende maatregelen die wij nemen. Daarom hebben we door de Climate Neutral Group onze CO2-voetafdruk in kaart laten brengen. In dit rapport  is inzichtelijk gemaakt wat onze CO2-uitstoot in 2014 is geweest en hoe deze is opgebouwd.

Spring naar werkbalk