Sander Ramakers – Data 4

Wij

Wij zijn Data4. In 1997 begonnen en inmiddels uitgegroeid tot een organisatie met vakmensen die tot de besten op hun vakgebied horen. Enthousiastelingen met een uitstekende reputatie. Daar hebben we hard voor gewerkt. Omdat we wisten dat het beter kan. Dat er ruimte was voor meer service. Meer kennis. Meer bevlogenheid. En meer aandacht voor de -vaak complexe- uitdagingen van onze klanten. Wij houden van ICT, hoe gek dat ook mag klinken. Wie we zijn en wat we doen staat op onze site www.data4.nl, een mooie kennismaking. Maar voor het echte werk kunt u natuurlijk ook direct contact met ons opnemen. Wij zijn er klaar voor.

 

Houden van

Kan dat, intens genieten van ICT-uitdagingen? Een warm gevoel krijgen bij het oplossen van problemen? Succesvol complexe ICT projecten uitvoeren? Zeker weten. Bij Data4 houden we van wat we doen, en duiken elke dag weer vol overgave op de meest uitdagende vraagstukken; en dat doen we samen. “Wat je oprecht leuk vindt, doe je beter”, zou je kunnen zeggen. Het geeft ons extra energie om scherper, slimmer en harder te werken. En vooral: samen. Het is dus logisch dat onze klanten, veelal grote, internationale bedrijven, altijd kunnen rekenen op de toewijding van onze professionals, en dat 24×7. Wij zijn dan ook minstens zo ambitieus als de mensen die gebruik maken van onze diensten. En dat werkt wel zo lekker.

 

ICT

Een wereld zonder ICT is ondenkbaar. Geen wonder dat verstoringen aan informatievoorziening voor paniek kunnen zorgen. Maar dat hoeft niet, want de oplossing is altijd nabij. Data4 beschikt over een grote groep mensen met informatietechnologie in het bloed. Slimme en gedreven aanpakkers die al van jongs af aan bezig zijn met de materie, die ook nog intensief met hun collega’s bij Data4 samenwerken om snel te komen tot oplossingen. Ze voelen zich als een vis in het water in de meest uiteenlopende en complexe omgevingen. Naast het geven van Support en het leveren van Managed Services rond de klok, plaatsen we ook tijdelijke collega’s bij onze klanten. Wat kunnen we voor ú betekenen?

 

De services van Data4

 • Managed ICT Services rond de klok
 • Inzet van onze ICT professionals
 • Application Packaging as a Service
 • Connectivity as a Service
 • ICT Infrastructuur projecten

 

Managed ICT Services rond de klok

We krijgen steeds meer te maken met een 24-uurs economie. Daarom leveren we onze Services op ieder moment van de dag. Wij verzorgen deze Service met dedicated beheerteams voor elke klant omdat de leden van het team moeten passen bij de cultuur van onze klanten en volledig op de hoogte moeten zijn van wat er speelt.

Al onze medewerkers zijn geïnstrueerd om zich pragmatisch en flexibel op te stellen: altijd eerst helpen en problemen oplossen. Of deze ondersteuning bij de afgesproken dienstverlening hoort lossen hun managers wel op. Problemen mogen nooit aan de kant geschoven worden vanwege onduidelijkheden of omdat verschillende supportafdelingen het niet met elkaar eens zijn.

De ideeën die Data4 over kwaliteit heeft komen terug in onze kernwaarden:

 • Vakmanschap
 • Enthousiasme
 • Betrokkenheid
 • Eerlijkheid

U kunt bij ons terecht voor services als supportdesk, local support, serverbeheer, netwerkbeheer, monitoring, waakdienst en technisch applicatiebeheer.

 

Inzet van onze professionals

Even ICT-specialisten nodig? Data4 detacheert IT-specialisten. Dat doen we al sinds 1997 en daar zijn we goed in, vinden onze klanten. Zo goed dat wij durven te garanderen dat we de juiste kandidaat voor uw team binnen enkele werkdagen vinden. We zijn niet bang om prestatieafspraken te maken.

Vanzelfsprekend moeten onze ICT professionals passen bij uw organisatie en daarom besteden we veel aandacht aan een goede, persoonlijke match. Waar nodig krijgen onze ICT professionals gerichte begeleiding en training, zodat het kennisniveau volledig aansluit bij uw wensen.

Om snel en adequaat te kunnen acteren heeft Data4 haar focus met name op het zuiden van Nederland gericht. Wij kennen de mentaliteit en beleving zodat we de juiste kandidaat op de juiste plaats aan kunnen bieden.

 

Application Packaging as a Service

In meer dan vijftien jaar ervaring met het packagen en distribueren van applicaties heeft Data4 -naast het opbouwen van een uitgebreid trackrecord- haar ervaring omgezet in een zeer efficiënt en doeltreffend packaging-proces. In onze visie is het maken van packages een standaard techniek, die door een ervaren packager vrijwel altijd goed kan worden uitgevoerd. Het succes van fabrieksmatig produceren van packages is echter met name gelegen in de inrichting van het logistieke proces. Hiermee worden de efficiëntie van de verschillende resources en de doorlooptijd geoptimaliseerd. Kenmerkend voor het proces dat Data4 heeft ontwikkeld is de uitgebreide intakefase waarin alle details van de betreffende applicatie worden geïnventariseerd. Ook het testplan wordt in deze fase al opgesteld. Resultaten van deze opzet zijn het voorkomen van tijdrovend rework en een voorspelbare doorlooptijd.

Het Data4 packaging-concept hebben we al bij vele opdrachtgevers met succes geïmplementeerd.

 

Connectivity as a Service

Overal kunnen werken en uw gegevens veilig opgeslagen in een datacenter. Connectivity is het sleutelwoord om uw applicaties en data te ontsluiten. Data4 is provider op het gebied van VoIP, internet en MPLS-netwerken maar onze focus ligt op end-to end connectivity met passende Quality of Service voor de juiste prijs.

Wanneer uw bedrijf meerdere vestigingen heeft en/of medewerkers die vanuit huis werken, dan zorgt een integratie van de data- en telefonienetwerken voor veel voordelen. Maar u wilt natuurlijk ook dat dit veilig en betrouwbaar gebeurt. En uiteraard kosten-efficiënt.

Wij zijn in deze dienst carrier neutraal en zorgen dat we voor u de juiste oplossingen bieden voor elke gepaste situatie. Het scala aan mogelijkheden is groot.

 

ICT Infrastructuur projecten

Aanpassingen aan ICT Infrastructuren vinden altijd plaats als gevolg van andere behoeftes en ontwikkelingen in de technologie. In ruime tijd dat wij bestaan hebben we onze focus gehouden op deze uitdagingen in de kantoorautomatisering. We hebben ervaren dat de juiste technische kennis en ervaring een uitstekend begin is. Maar dat zaken als samenwerken en communicatie in een organisatie, het toepassen van de juiste sturing en planning daarbij kritische succesfactoren zijn van succesvolle projecten. Onze projectleiders en projectmanagers putten uit hun jarenlange ervaringen bij vele klanten, daarnaast werken we volgens de best-practice methode Prince2.

Projecten waar Data4 in uitblinkt:

 • Virtualisatie/VDI (Microsoft, VMware, Citrix)
 • Uitrol van werkplekken/clientomgevingen
 • BYOD
 • Packaging
 • Exchange en Skype
 • Netwerken (LAN, Wifi en WAN)
 • Storage en Backup

 

Over ons

Elk bedrijf schept haar eigen cultuur. Zelfs wanneer je daar als onderneming niet bij stilstaat. Bij Data4 doen we dat wel, en heel bewust ook. Vier kernwaarden vinden we hierbij heel belangrijk: eerlijkheid, betrokkenheid, enthousiasme en vakmanschap. Deze 4 kernwaarden spelen dan ook een belangrijke rol bij het aannemen en beoordelen van onze mensen. Met als gevolg dat Data4-specialisten – al zeggen we het zelf! – plezierig zijn in de omgang. Het zijn enthousiaste collega’s die van hun hobby hun professie hebben gemaakt. Ze zijn betrokken bij hun opdrachten, nemen de volle verantwoordelijkheid en zetten, waar nodig, een extra stap. In bijna alle gevallen beschikken ze over een rijke praktijkervaring, en in alle gevallen over een bijzonder talent op hun vakgebied. Het zijn stuk voor stuk vakmensen die eerlijk zijn in wat u van hen kunt verwachten. En dat is: het leveren van rendabele oplossingen met een scherp oog voor wat uw organisatie beweegt.

 

Geschiedenis

 1. Windows 95 en Windows NT Server zijn nog maar net gelanceerd. De IT-ers Gianni Serreli en Caspert van Delft hebben vol vertrouwen hun kaarten gezet op kantoorautomatisering gebaseerd op Microsoft-technologie. Ze lopen voorop in kennis over deze producten maar missen de omgeving waarin ze kunnen werken zoals dat zij dat graag willen: in een warm team van vakmensen met liefde voor het vak. Maar als het niet bestaat, waarom bouwen we het dan niet zelf? Zo gezegd, zo gedaan.

En Gianni en Caspert? Die kregen de werkomgeving die ze zich wensten. Ze zijn dan ook nog steeds in alle tevredenheid samen met Guus Cantelberg als directie aan boord. Wat hen betreft is het einde van de groei nog lang niet in zicht.

 

Visie

Onze missie is simpel. We willen de beste zijn. Voor grote ondernemingen in Nederland willen we zelfs de nummer 1 ICT-dienstverlener zijn. En voor alle denkbare opdrachtgevers willen we best-in-class zijn in het leveren van ICT services. En voor onze medewerkers: A great place to work.

Hoe willen we dat bereiken? Vanuit de overtuiging dat de prestaties van Data4 worden bepaald door de kwaliteit van onze medewerkers. En vanuit het besef dat we onze concurrentiekracht ontlenen aan onze efficiency die de beste “value voor money” mogelijk maakt.

 

Onze mensen

Eigenlijk hanteren we slechts een paar simpele maatstaven waarop we onze leden selecteren. In de eerste plaats moet iemand een aardige peer zijn. Iemand met wie je best eens een avond wilt doorwerken of een pilsje wilt drinken na afloop van een mooie opdracht. Ten tweede moet iemand houden van zijn vak, want alleen dan kun je elkaar stimuleren en -in positieve zin- gek maken. Onze mensen kozen dit vak omdat het hun hobby was. Dit enthousiasme leidt tot vakmanschap en dat vakmanschap is weer de sleutel tot succes. Succes begint, onzes inziens, dus altijd bij liefde voor je vak. Een vak dat leuk is en waarvoor wij als organisatie de voorwaarden moeten scheppen waaronder het ook leuk blijft. Om die reden noemen wij onze mensen ook geen medewerkers, maar leden. Als medewerker word je lid van de Data4-community van zeer sociale vakidioten.

Spring naar werkbalk